Ransomware & cryptovirussen voorkomen

Bescherm uw data tegen ransomware en cryptovirussen.

Ransomware (gijzelsoftware) is een van de grootste bedreigingen op het internet. Ransomware kan in een klap al uw documenten en andere bestanden ontoegankelijk maken, een ramp voor iedere organisatie. Maar wat is ransomware nou eigenlijk en hoe kan het voorkomen worden?

Wat is Ransomware?

De naam verklapt het al: ransomware 'gijzelt' uw data door middel van versleuteling. Het wachtwoord die nodig is om de data te ontsleutelen is alleen bekend bij de kwaadwillenden die de ransomware op het internet hebben geplaatst. Zei geven deze sleutel enkel uit na betaling van een flinke som geld, of tenminste dat zeggen ze. Het is maar de vraag of deze criminelen daadwerkelijk de sleutel vrijgeven.

Voorkomen is beter dan genezen

Bij ransomware is voorkomen beter dan genezen. Het kan op allerlei manieren uw computers binnendringen. Bijvoorbeeld via e-mail of geïnfecteerde websites. Daarom is het belangrijk dat uw beveiliging goed op orde is, denk hierbij aan antivirus, afstandsbewaking en het maken van back-ups. Wilt u meer weten of het beveiligen tegen ransomware? Download dan onze checklist.

Gratis checklist ransomware

Gratis checklist ransomware

Download hier de checklist ransomware en zie direct of uw gegevens veilig zijn.